Новини

Степанов відповів чи буде ще один локдаун навесні

Сьогодні, 25 січня, Україна вийшла з локдауну і повернулася до адаптивного карантину.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, чи буде локдаун навесні, – передає hyzer.com.ua.

Сьогодні, 25 січня, Україна вийшла з локдауну і повернулася до адаптивного карантину. Протягом тижня будуть аналізуватися показники захворюваності коронавірусу в різних регіонах. Це необхідно для того, щоб оцінити, наскільки локдаун взагалі був ефективний і чи є необхідність в тому, щоб вводити його повторно. Тому що коронавірус продовжує поширюватися по всій території України і далі. Кожен день стає відомо про нові випадки зараження.

Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. За його словами, введення жорстких карантинних обмежень вибиралося саме на 8-24 січня, щоб уникнути локдауна навесні.

“Ми ж вибирали дати з найменшою активністю в економіці … Це було для того, щоб потім, вже до квітня-травня, ми були в змозі пройти без введення жорстких обмежень, коли закривається робота спортзалів … цілі сектори економіки”, – зазначив Степанов.

Зараз однозначно можна сказати про те, що локдаун допоміг значно знизити кількість людей, яким необхідна була госпіталізація. При тому, що кількість людей, які одужали, теж зросла.

Тепер варто чекати появи на території України вакцини. Як запевняють в уряді вона повинна вже бути в лютому. Це буде тільки перша партія, після держава закуповуватиме ще вакцину. Її необхідно зробити кожній людині, особливо тим, хто знаходиться в зоні ризику. Але згідно з опитуваннями багато українців не планують цього робити і вакцинуватися не будуть. Тільки малий відсоток українців чекає вакцину.

Leave a Comment