Волинь Новини

Лучанин побудував будинок-термос

На Волині будують округлі будинки-термоси. У них, переконують господарі, тепліше, та й економніше жити.

Лучанина Юрія Редька не при­ваблювала перспектива тіснити­ся з батьками і братом у двокім­натній «хрущовці». Відтак десять років тому він ризикнув звести кру­глий будинок, – пише газета Високий замок.

— Я захоплювався геометрією, тому вирахував, що ідеальною формою для такого житла є пра­вильний трикутник із округлени­ми кутами, — пояснив новатор. — Циліндричні стіни — найкоротші для огородження певної площі. У них надзвичайно висока стій­кість — згадайте бастіони та вежі фортець. Це виправдовує засто­сування тонких стін і мілких фун­даментів. Тож я отримав можли­вість зекономити на будівельних матеріалах.

В основі конструкції згадано­го будинку — кладка каменю із закріпленими у ній балками не­великої довжини. Це також пере­вага «круглої» забудови.

Адже довжина кожної із трьох зовнішніх стін становить лише п’ять метрів. Житло розділено на дві частини — з окремими входа­ми та санвузлами. Його загальна площа становить 140 квадратних метрів. Кухню поєднано з віталь­нею, щоб створювалося вражен­ня єдиного простору. Один ква­дратний метр оселі обійшовся приблизно у 700 доларів.

Leave a Comment