Важливо Новини

Післякарантинне навчання в школах: усе, що потрібно знати

З понеділка, 25 січня, в українських школах розпочинається навчання. Необхідності подовжувати локдаун, запроваджений з 8 до 24 січня, немає.

Про це заявляли прем’єр-міністр Денис Шмигаль та голова МОЗ Максим Степанов, пише “Новое время”.

“З 25 (січня. – Gazeta.ua) ми перейдемо, імовірно, до помаранчевої зони, яка діяла до запровадження цих правил”, – сказав Шмигаль.

За його словами, такий формат карантину точно триватиме до кінця лютого. Продовжить його Кабмін, найімовірніше, до 31 березня.

Восени 2020 року, коли правила помаранчевої зони карантину поширили на всій території України, навчальні заклади працювали з певними обмеженнями. Певно, їх дотримуватимуться і тепер.

Правила діяли наступні:

– наявність у школах дезінфекторів;
– недопуск батьків та сторонніх осіб до шкіл;
– щоденний температурний скринінг усіх працівників;
– контроль стану здоров’я учнів викладачами та медсестрами;
– масковий режим при вході до школи та в коридорах, на уроках вчителі можуть використовувати захисні екрани;
– заборона відвідувати заклад, якщо на самоізоляції перебувають понад 50% учнів. Такі школи тимчасово закривають на карантин. За таким же принципом відправляють на дистанційне навчання окремі класи, де хворіють більш як 50% учнів.

Чи відновиться навчання в усіх класах поки що невідомо. З огляду на останні заяви міністра освіти Сергія Шкарлета, у Кабміні досі триває дискусія з цього приводу. За його словами, фінальне рішення буде за Кабміном.

“Ухвалення остаточних рішень з окресленого питання не залежить від однієї особи: міністра освіти й науки або міністра охорони здоров’я”, – зауважив Шкарлет.

Leave a Comment