Волинь Новини

“Йому збували ці наркотики працівники поліції”, – адвокат школяра, якого засудили

Адвокат школяра з Ратного, якого засудили за збут наркотиків, переконує, що суддя, який вів справу, на початках був налаштований зробити хлопця винним. Більше того, як каже захисник, ніхто не розслідував, де школяр міг взяти канабіс, бо до цього причетні самі поліцейські.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів адвокат засудженого школяра Віталій Жуковський.

Нагадаємо, 23 грудня 2020 року Ратнівський районний суд засудив одинадцятикласника до шести років колонії за торгівлю наркотиками. Хлопця звинуватили в тому, що він двічі продав канабіс: у першому випадку йшлося про три грами за 440 гривень, у другому, перед самим затриманням, про вісім грамів за 700 гривень. Вирок шокував його родину, адвоката і навіть поліцейських, які збирали проти нього докази.

Як повідомив Віталій Жуковський, головуючий суддя вже з самого початку налаштовувався на швидкий розгляд справи і не хотів розбиратися детально.

«Батьки забрали диски з аудіозаписами засідань. Справу розглядав голова суду Василь Лях. І щойно почався розгляд справи, нас схиляли до того, щоб підзахисний свою провину визнав повністю. В цього судді всі винуваті. Якщо прокуратура каже, що винен, значить так і є. Суддя не хотів розбиратися і розглядати, чому докази недопустимі. Оперативний працівник, який виступає свідком у справі, збирає докази. Його допитують в якості свідка, і він складає документи. Це неприпустимо», – пояснює захисник.

Віталій Жуковський переконує: хлопець ніякий не дилер, яким його зробили слідчі. З двох випадків, які пред’явила йому поліція, Максим визнав тільки перший, який стався у квітні. Ба більше, ніхто й не розслідував, де і як школяр взяв наркотичну речовину.

«Не відстежували та й не могли відстежити з однієї простої причини: йому збували ці наркотики працівники поліції. Він пояснював у суді, що в січні з ним познайомився хлопець Денис. Це був, швидше за все, або перевдягнений працівник поліції, або він діяв за їхньою вказівкою. Саме він і пригостив хлопця наркотичною речовиною. А потім дав йому на зберігання і сказав, що до нього звернеться дівчина, якій треба буде цей пакунок віддати. От і все», – розповідає адвокат про перший епізод.

Сам хлопець визнавав свою вину частково, бо на оперативному відео, зазначає Віталій Жуковський, чітко видно, що школяр наркотиків не збував.

«Інша особа взяла гроші, інша особа привезла цю наркотичну речовину, а він стояв поруч», – коментує він відеозапис.

Зараз його підзахисний перебуває в Луцькому СІЗО, очікуючи рішення апеляційної інстанції. Скаргу на 21 аркуші вже подали в апеляційний суд, але засідання ще не призначене.

Leave a Comment