Новини

Українцям платитимуть по дві пенсії: кому дадуть на 5 тисяч більше

В Україні розмір другої пенсії при максимальному накопиченні може скласти до 25% від попереднього заробітку. З зарплатою в 1 тис. доларів (28 тис. грн) можна розраховувати на виплату в розмірі 200 доларів (5,6 тис. грн). Про це пише “Обозреватель”.

“Ми рахували, що якщо люди будуть по максимуму використовувати відрахування і накопичувати якомога більше, використовуючи максимальний рівень, допущений законом, то в принципі вони можуть накопичити близько 25% від тієї суми щомісячного доходу, який вони отримували на момент виходу на пенсію”, – заявив глава Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) Тимур Хромаєв.

Друга пенсія у кожного буде різною в залежності від заробітної плати та терміну накопичення. Причому ті, хто з розумом і по максимуму буде користуватися цією системою, зможуть заробити значні кошти. З зарплатою в тисячу доларів українець зможе отримувати щомісяця не менше 200 доларів зі своїх накопичень в період з 60 до 80 років. І це не рахуючи тієї “першої” пенсії, яку виплачує держава.

Правда, при цьому протягом всього часу роботи потрібно буде приблизно ті ж 200 доларів відкладати на спеціальному рахунку.

Leave a Comment