Новини

У МЗС обурені через передачу полонених з ОРДЛО не Україні, а Медведчуку

Рішення Росії передати в односторонньому порядку групу полонених українців не представникам влади, а нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, порушує механізми вирішення таких питань.

Як передає Depo.Донбас, про це йдеться в прес-служби Міністерства закордонних справ України.

“Цей крок РФ є ударом по Нормандському формату та Тристоронній контактній групі, які ведуть системну роботу із забезпечення звільнення утримуваних у зв‘язку з конфліктом осіб”, — йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що “свідоме нівелювання Росією ролі ОБСЄ в питанні звільнень є особливо показовим та цинічним” в день візиту в Україну діючого голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Швеції Анн Лінде.

“Вимагаємо від Російської Федерації неухильного дотримання всіх домовленостей, досягнутих в Нормандському форматі, зокрема щодо забезпечення безперешкодного доступу Міжнародного комітету Червоного хреста до українських військовополонених і заручників на тимчасово окупованих Росією територіях України, а також звільнення всіх утримуваних у зв‘язку з конфліктом осіб”, — йдеться в повідомленні.

Як повідомили в ТКГ, Росія та Медведчук намагаються використати полонених у своїх політичних цілях.

Так звані “ДНР” і “ЛНР” вирішили передати Україні частину полонених, серед яких жінки, літні люди і особи, які страждають важкими захворюваннями – які не воювали у складі українських військ.

1 коментар

  • У Міністерстві закордонних справ мали б знати, що Росія – то є басейн ріки Рось. Може вони про Московію мову ведуть? То чому не називають їх відповідною назвою, а приписують москалям наші власні назви???

Leave a Comment