Новини

У МОН дали рекомендації, як будуть навчатися студенти після локдауну

Після завершення локдауну в Україні 24 січня за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації студенти закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти мають продовжити навчання в змішаному форматі або очно. Про це у вівторок, 19 січня, повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет у Telegram, пише ТСН.

«Заклади вищої освіти, маючи широку управлінську автономію та враховуючи епідситуацію в кожному окремому регіоні, самостійно вирішуватимуть, коли та в якій формі організовувати навчання», – зазначив він.

За словами Шкарлета, окреме питання – практика, так як низка спеціальностей і більшість професій потребують практичного навчання, а тому важливо організувати студентські та учнівські практики з обов’язковим дотриманням карантинних заходів.

«Переконаний, що більшість студентів мріють про повернення до аудиторій, а тому усвідомлюють важливість щоденного дотримання протиепідемічних вимог», – резюмував міністр.

Раніше у МОН розповіли, що після завершення посиленого карантину в Україні існує імовірність, що учні 9 та 11 класів зможуть повернутися до повноцінного навчання у школах. Також обговорюється можливість того, що до школи підуть й інші класи, або ж вчитимуться за змішаною формою.

Leave a Comment