Важливо Волинь Новини

Для мешканців приєднаних до Луцька сіл існуватимуть інші правила користування «Сіті-Кард»

У приміських маршрутках система електронної оплати проїзду працюватиме по-іншому. Так, карткою там потрібно буде скористатися двічі – при вході і виході.

Про це розповів начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов, – передає Перший.

Міський виконком оголосив конкурс з пошуку перевізника на приміському маршруті №104 «Кульчин-Луцьк». Новий перевізник може там запрацювати орієнтовно у березні. Головна умова – використання електронної системи оплати проїзду.

«Зараз «Сіті-Кард» працює над зміною програмного забезпечення, тому що на приміських маршрутах система працюватиме інакше. Це через те, що на приміських маршрутах – різна вартість проїзду, а не фіксована, як в Луцьку», – сказав чиновник.

«На практиці пасажир повинен буде скористатися карткою при посадці і виході. При посадці з нього зніматимуть повну вартість проїзду до кінцевої зупинки, а при виході повертатимуть решту, якщо він проїхав менше. Як нам пояснюють, така система працює в багатьох країнах», – додав він.

Зі слів Володимира Степанова, таким чином можна буде розраховуватись і спеціальними картками CityCard, і звичайними банківськими. Всього біля Луцька зараз є 36 приміських маршрутів. Термін дії договорів з перевізниками на них закінчується в різний час – включно до 2023 року. Відтак, на нову систему оплати вони переходитимуть поступово, коли укладатимуть нові договори з міською радою.

Leave a Comment