Новини

Цьогоріч заплановано п’ять етапів зростання пенсій

Пенсію цього року підвищать у п’ять етапів, інформує начальник Головного управління Фонду на Черкащині Світлана Зінник.

Перший з них уже реалізували, як інформують на сайті Головного управління.

Із 1 січня мінімальна пенсія особам, які досягли 65 років, та мають страховий стаж: чоловіки – 35 років, жінки – 30 років, зросла з 2100 грн до 2 400 грн у зв’язку зі збільшенням мінімальної заробітної плати до 6 000 грн. Головне управління Фонду в області провело масовий перерахунок пенсії цим особам. У автоматизованому режимі перераховано 98 328 справ. Додаткові видатки становлять 33,7 млн грн, середній розмір підвищення – 342,82 грн.

Із 1 березня планується індексація пенсії. Індексом, на який підвищуватимуть пенсію, вважається 50% зростання за попередній рік заробітної плати в країні та інфляції.

У квітні відбудеться автоматичний перерахунок пенсії для пенсіонерів, які працюють.

У липні збільшать виплати пенсіонерам віком понад 75 років, які мають стаж 20 років (для жінок) і 25 років (для чоловіків), – на 400 грн. Крім цього, з 01.07.2021 буде підвищено прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, до 1 854 грн. У зв’язку з цим усім пенсіонерам перерахують надбавки до пенсії, а непрацюючим – понаднормові надбавки за стаж.

У грудні планується зростання прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, до 1 934 грн. Це також призведе до збільшення пенсії.

Світлана Зінник запевняє, що всі перерахунки пенсії жителям Черкащини буде проведено, щойно для цього будуть законодавчі підстави.

Leave a Comment