Новини

Стало відомо, хто може претендувати на соцдопомогу в 2021 році

У Міністерстві соціальної політики України розповіли, хто може претендувати на соціальну допомогу у 2021 році. Про це повідомляє пресслужба відомства.

За даними міністерства, наразі вийти на пенсію в 63 роки можуть ті українці, які мають страховий стаж в не менше, ніж 18 років роботи.

При цьому особи, які мають стаж в не менше 15 років, зможуть виходити на пенсію у віці 65 років.

Також тим українцям, яким вже призначили виплату соціальної допомоги, можна отримувати кошти до моменту призначення пенсії.

Відповідно до чинного законодавства, а саме, Закону України “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю” передбачено, що особи, які мають страховий стаж менше ніж 15 років, за умови віку 65 років, можуть розраховувати на соціальну допомогу з боку держави.

Нагадаємо, що раніше Міністерство соціальної політики надало роз’яснення щодо категорій українців, які можуть отримати тисячу гривень одноразової допомоги.

Як сказано в документі, опублікованому на сайті уряду, у вівторок, 14 квітня, згідно з постановою № 251, а також у зв’язку зі складною ситуацією в країні, що виникла в результаті пандемії коронавірусу.

Leave a Comment