Новини

Як історія з Навальним і його поверненням до РФ та ув’язненням відіб’ється на Україні

Повернення російського опозиціонера Олексія Навального до Росії та його ймовірне ув’язнення матиме безпосередній вплив на Україну.

Про це колишній генпрокурор Юрій Луценко розповів на своїй сторінці в мережі Facebook, – передає Главком.

За словами Луценка, Навальний свідомо повернувся до Росії – це його продуманий крок перед осінніми виборами в Держдуму. «Рейтинг партії влади скоротився вдвічі – до 30 %. Тож вибори у вересні 2021 можуть пройти за опозиційною повісткою. На це і ставить Навальний, який у російській тюрмі стає опозиціонером #1», – повідомив він.

Така ситуація стосуватиметься безпосередньо України, адже Путін не сидітиме, склавши руки. «Його інструмент підвищення рейтингу давно відомий і випробуваний. Це анексія чужих територій під гаслом відновлення імперії. Це стосується насамперед Білорусі й України. Лукашенко й Медведчук йому в поміч», – розповів Луценко.

За словами колишнього генпрокурора, парламентські вибори для Путіна – лише основа для ймовірного переходу на посаду глави так званого «союзного государства».

«Підписаний ним закон про імунітет експрезидента РФ – непрямий цьому доказ. Формату РФ-Білорусь замало для диктатора планетарного масштабу. Тому Україна знову, як і у 2014 році, під очевидною загрозою», – сказав він.

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров пояснив, що арешт російського опозиційного політика Олексія Навального є наслідком російської агресії в Україні.

Нагадаємо, увечері 17 січня Олексія Навального затримали відразу після прильоту з Німеччини під час паспортного контролю в аеропорту «Шереметьєво». У Держдепі США та Міністерстві закордонних справ Канади вже закликали Росію звільнити опозиціонера.

Leave a Comment