Новини

У Китаї виявили COVID-19 у молокопродуктах, які були доставлені з України

У китайському місті Тяньцзінь перевіряють на зараження COVID-19 молочну сироватку з України, яку використовували для виготовлення морозива.

Про це повідомляє інформагентство Сіньхуа, – передає Суспільне.

Всі складські приміщення товарів, вироблених компанією Tianjin Daqiaodao Food Co., Ltd., були закриті місцевою владою після того, як зразки морозива, відправлені компанією в міський центр профілактики та контролю захворювань у вівторок і середу, дали позитивний результат на коронавірус.

Попередні епідеміологічні дослідження виявили, що компанія виробила заражену партію морозива з використанням сухого молока, імпортованого з Нової Зеландії, та сухої сироватки, імпортованої з України.

1662 співробітники компанії були поміщені на карантин та здали тести на COVID-19. Їх аналіз наразі не завершений, тож невідомо, чи були серед працівників інфіковані.

Процес перевірки інформації про ймовірне інфікування сировини з України під свій контроль взяло посольство України в КНР.

“Посольством України в КНР вживаються усі необхідні термінові заходи з метою перевірки повідомлення інформаційної агенції “Сіньхуа” від 15 січня щодо виявлення у м.Тяньцзінь позитивних результатів аналізів на коронавірус зразків сухої сироватки, імпортованої з України для виробництва морозива.Дипмісія України підтримує оперативний зв’язок з компетентними органами КНР та урядом м.Тяньцзінь з цього питання”, – розповіли представники пресслужби посольства.

Leave a Comment