Волинь Новини

Депутати Волиньради будуть звертатись у поліцію стосовно “дерибану” землі

Депутат облради Ігор Волошенюк зачитав заяву від групи депутатів стосовно застосування маніпуляційних схем та порушення земельного законодавства на Волині.

Про це повідомляється на сайті Волинської обласної ради.

У документі йдеться про припущення щодо системних порушень з боку посадовців управління Держгеокадастру  на Волині

“Що відбувається в наш час в Держгеокадастрі області? Є понад 160 заяв на отримання земельних ділянок в Горохівському районі, написаних від людей з інших областей України. Переважно з Київщини. Ці заяви  почали терміново розглядатися і по них приймаються позитивні рішення, тобто підписуються накази на розроблення технічної документації для передачі цих ділянок по 2 га під особисті селянські господарства. Додам, що  всі заяви написані однією рукою. Такі дії призвели до того, що місцеві жителі залишаються без городів, пасовищ та сіножатей. Ми зустрічалися з керівництвом геокадастру і в присутності народного депутата України Вячеслава Рубльова обговорили цю історію. Була обіцянка від начальника головного управління Володимира Боярчука не зачіпати людські городи, пасовища та сіножаті. Але вже 11 січня цього року знову пішов дерибан волинських чорноземів.  Пропонуємо прийняти відповідне звернення до правоохоронних органів у Волинській області, щоби припинити це беззаконня”, – закликав Ігор Волошенюк.

Голова обласної ради Григорій Недопад рекомендував підготувати відповідний проект звернення, який рада розгляне на наступній сесії.

Leave a Comment