Волинь Новини

Рожищанам нагадують про штрафи: скільки доведеться платити за неприбраний сніг

За прогнозами синоптиків, найближчими днями очікують снігопадів та зниження температури повітря.

Інформує Район Рожище.

На сайті Рожищенської громади нагадують власникам магазинів, кіосків, інших торгівельних об’єктів, керівникам підприємств, установ і організацій, а також мешканцям приватних домоволодінь про необхідність своєчасного прибирання снігу та льоду на прилеглих територіях, особливо на східцях і тротуарах.

«Прибирання снігу взимку, листя восени чи сміття цілорічно – це обов’язок осіб, визначених Правилами благоустрою. Кожен повинен дбати про чистоту території, за яку відповідає. Так, пунктом 4.4.1. межі благоустрою прилеглих, закріплених територій встановлюються в граничних межах підприємств, магазинів, кіосків, павільйонів, торгових точок, підприємств побуту, присадибних ділянок до прибардюрної частини доріг», – йдеться у повідомленні.

Згідно з правилами благоустрою, за кожним підприємством чи власником торгової точки закріплена територія на відстані 15 метрів. При сильних снігопадах і ожеледиці кожен суб’єкт благоустрою повинен прибирати, звільняти тротуари, сходи до будинків, установ, організацій від снігу, льоду та посипати їх піском.

«Своєчасно очищати дахи, водостічній труби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки. Сніг потрібно прибирати негайно, з початком снігопаду, щоб запобігти утворенню накату», – пишуть на сайті.

За порушення цих Правил винні особи несуть відповідальність, передбачену Кодексом України про адміністративні правопорушення за статтею 152, яка передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі від 340 до 1360 гривень; Законом України «Про благоустрій населених пунктів», Правилами благоустрою, іншими нормативно-правовими актами та рішеннями Рожищенської міської ради та виконавчого комітету.

Leave a Comment