Волинь Новини

Депутати Волинської облради вступають у боротьбу з урядом

Депутати Волинської обласної ради звернуться до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо недопущення підвищення тарифів для населення. Про це стало відомо під час позачергової сесії Волинської обласної ради сьогодні, 14 січня.

Ігор Лех з фракції «За майбутнє» розповів, що на жаль, місто вступає в боротьбу з урядом з його некомпетенцією щодо підвищення тарифів та зачитав текст звернення до Президента України:

«Ситуація, що склалася в енергетичній сфері держави, вже спровокувала соціальний вибух, який призвів до масового перекриття доріг та інших акцій протесту, які при невжитті дієвих заходів будуть наростати. Підняття тарифів – не той шлях, яким мав би йти український уряд. Для початку необхідно ліквідувати корумпованість, непрозорість та неефективність у енергетичній галузі України та провести дієві реформи.

В період затяжної війни з російським агресором, боротьби з пандемією коронавірусу, центральні органи влади в першу чергу повинні дбати про своїх громадян, підтримати бізнес, відновити економічну стабільність, віру і надію співвітчизників. Волинська обласна рада висловлює рішучий протест проти зростання ціни на природний газ, електроенергію, підвищення ціни за транспортування, розподіл природного газу для газорозподільних компаній та вимагає від Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України відмінити підвищення тарифів та не допустити підвищення їх в майбутньому», – йдеться у тексті звернення.

Голова Волинської обласної ради наголосив, що усі стурбовані ситуацією з підвищенням тарифів.

Олександр Пирожик з фракції «Свобода» розповів, що ситуацію з підвищенням цін можна охарактеризувати, як змову влади Зеленського та олігархів.

«Це грабунок українського народу відкрито. Уряд діє за принципом «батога і пряника»», – наголосив депутат.

На сесії також наголосили, що весь газ українського видобутку, який був закачений влітку необхідно спрямувати для потреб населення.

Leave a Comment