Волинь Новини

«Реакція буде радикальною», – Ігор Поліщук про продовження локдауну

У разі продовження локдауну після 24 січня Луцька міська територіальна громада скерує звернення уряду зі своїм обуренням, – повідомляє ІА Волинські новини.

Про це йшлося 14 січня під час позачергового засідання сесії Луцької міської ради.

Депутатка Алла Жупанюк запропонувала підготувати до уряду звернення щодо недоцільності запровадженого локдауну.

«Уже було озвучено, що з 24 січня уряд збирається продовжити локдаун. Багатьох людей просто буде поставлено на коліна цим продовженням. Нам потрібно підтримати громаду і обуритися цим продовженням локдауну, тому що люди не виживуть», – сказала депутатка.

Як додав Луцький міський голова Ігор Поліщук, локдаун точно не призведе до зменшення кількості захворювання на коронавірус, тому що карантин вибірковий.

«Ця ситуація викликає тільки посмішку в людей, це нагадує жарт. Тому люди не ставляться до цього серйозно. А бізнес постраждає», – зазначив він.

Та наголосив, що продовження локдауну після 24 січня вкрай негативно вплине на всіх, не тільки на представників малого бізнесу.

«Тому, як тільки з’явилася інформація про те, що буде продовжено локдаун, я відразу доручив нашому департаменту економіки підготувати відповідний проєкт рішення. Він уже є готовий. Однак пізніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов на програмі каналу 1+1 заявив, що і думки немає продовжувати локдаун. Очевидно, зрозумів, що реакція буде радикальною», – сказав Ігор Поліщук.

Він відзначив: якщо локдаун таки продовжать, міськрада направить звернення до Києва.

Leave a Comment