Новини

Перший в історії: Трампу вдруге оголосили імпічмент

“За” проголосували 232 конгресмени

Напередодні, 13 січня, Палата представників США оголосила імпічмент президенту Дональду Трампу. Він став першим очільником держави в історії, якому імпічмент оголосили вдруге. Про це пише “Європейська правда“.

“За” проголосували 232 конгресмени, “проти” – 197.

“Сьогодні шляхом двопартійного голосування Палата представників продемонструвала, що ніхто не стоїть поза законом, навіть президент США. І що Дональд Трамп є явною і реальною загрозою для нашої країни, та ми вкотре виконали свою присягу захищати й боронити Конституцію.

Із сумом та розбитим серцем – з огляду на те, що означає для нашої країни, коли президент підбурює до заколоту, – я підписую статтю про імпічмент”, – заявила спікерка Палати представників Ненсі Пелосі.

Тепер за це рішення має проголосувати Сенат, але він за всю історію не зміщав президента з посади. Також Сенат може і зовсім не встигнути проголосувати, адже до 19 січня верхня палата на канікулах, і зберуть її достроково – невідомо.

Також Трамп встановив ще два рекорди: за його відставку проголосувала рекордна кількість конгресменів з власної партії (10 республіканців) і найбільшу кількість членів Палати представників.

Leave a Comment