Важливо Новини

На Волині прогнозують тріскучі морози

Справжня зима повертається. Синоптики прогнозують у найближчі дні суттєве зниження температури та довгожданий сніг.

Чого ж чекати від погоди – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Дімітріос – саме так називається циклон, який найближчим часом принесе на Волинь холодне повітря і довгоочікувані опади у вигляді снігу.

Як кажуть метеорологи, атлантичне повітря на тижні поступатиметься місцем арктичному. Внаслідок таких атмосферних коливань очікується похолодання: до нас нарешті прийдуть морози.

На зміну нульовій позначці на термометрі вже зовсім скоро буде −10℃ і навіть нижче. Така погода є цілком нормальною для нашої території, адже наразі температурні показники перевищують норму, що нехарактерно для нашого регіону.

Як розповів черговий синоптик Василь Климюк, з 13 до 15 січня в області очікують опадів. До 18 січня опади припиняться, але нічна температура сягатиме 12-17 градусів морозу, денна – мінус 5-10 градусів.

Минулого року зима теж не тішила волинян снігом. Навіть навпаки: 29 грудня, за даними метеостанції Луцьк, температура повітря сягала +10℃. Як повідомляють в обласному центрі гідрометеорології, це абсолютний максимум температури повітря.

Синоптик Василь Климюк зауважує: скоріш за все тріскучі морози лишилися в минулому.

«Найнижча температура на 11 січня була зафіксована у 1950 році і вона становила −32℃. На Різдво у 2015 році було −18℃, на Старий Новий рік у 1972 році було −27℃, а на Водохреще у 1963 році – 27℃ нижче нуля», – зазначив він.

Хоча цього року температура до 30 градусів з позначкою мінус поки що не очікується, проте насолодитись справжньою зимою волиняни зможуть вже цього тижня.

Leave a Comment