Новини

Шмигаль доручив СБУ розібратися, чому люди виходять на “тарифні” протести

Протести можуть проходити не тільки через високі тарифи, вважає прем’єр, але і “з метою політичних маніпуляцій”.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі з депутатами повідомив, що попросив Антимонопольний комітет і СБУ розібратися з причинами протестів проти високих тарифів, повідомляє у вівторок, 12 січня, LB з посиланням на джерело.

“Прем’єр сказав, що він попросив розібратися Антимонопольний комітет і СБУ в ситуації з протестами”, – розповів співрозмовник.

За його словами, Шмигаль не виключив, що протести відбуваються не тільки через підвищення ціни на газ і тарифів на його розподіл, а й “з метою політичних маніпуляцій”.

Сам Шмигаль після зустрічі з нардепами повідомив, що представники Міненерго і Нафтогазу представили два плани, обидва з яких призведуть до зниження платіжок.

“Спасибі нардепам за зустріч і спільну роботу. Нам важливо було почути конструктивні пропозиції щодо обох планів. Це дозволить швидше прийняти низку управлінських рішень, які сприятимуть встановленню справедливих цін на газ”, – написав він у телеграм.

Відзначимо, влада задумалася про зниження тарифів на газ та опалення тільки після того, як в Україні почалися масові акції протесту. При цьому люди ніяких політичних вимог не висували, крім зменшення тарифів.

Leave a Comment