Волинь Новини

Провалюється центр Луцька: комунальники не могли вирішити, хто ліквідує провалля. (ФОТО)

Просідання бруківки на перехресті вулиць Лесі Українки та Кривого Валу в Луцьку – проблема не нова. Вже декілька років поспіль тут намагаються дати раду маленьким і великим проваллям, що утворюються під шаром трилінки. 

Журналісти ІА “Конкурент” вирішили звернути увагу комунальників на цю проблему.

Запалу досередини шашку-трилінку журнлісти помітили, коли прогулювалися обідати в понеділок, 11 січня. Комунальники, очевидно, помітили її раніше, адже навколо уже красувалася яскрава сигнальна стрічка і дорожній знак, який попереджає водіїв авто про перешкоду і показує напрямок об’їзду.

Водії ретельно об’їжджали огороджене місце, але пішоходи на стрічку майже не звертали уваги і рухалися просто біля провалля, не вступаючи хіба у невелику яму на місці плитки. Навколо ями вже підозріло осідає трилінка, а поруч – і новіша бруківка. Тим часом у місті не можуть вирішити, хто має ремонтувати просідання.

Ще в понеділок журналісти телефонували у департамент житлово-комунального господарства Луцькради, аби дізнатися, що тут планують робити. У ЖКГ розповіли, що вони обгородили проблемну ділянку, але ремонтувати нічого не будуть. Нам порадили звернутися за поясненнями до КП “Луцькводоканал”, адже проблемна ділянка – поруч із їхніми мережами. У водоканалі ж запевнили, що їхні мережі в порядку, а провалля утворилося на місці пролягання комунікацій зливової каналізаційної мережі, яку обслуговують їхні колеги із КП “Луцькспецкомунтранс”.

Зранку у середу, 13 січня, на перехрестя приїхали працівники спецкомунтрансу. Вони переконалися, що колодязь поруч із проваллям належить таки водоканалу, а отже ремонтувати все – не їхня справа.

“Наша мережа йде трохи далі. А тут колодязь, і в колодязі гідрант. Ймовірно, це “Луцькодоканал”, але точно не скажу, бо це не наша комунікація. Ми не будемо лагодити”, – пояснив у короткому коментарі майстер “Луцькспецкомунтрансу” Валерій Гринюк і продемонстрував напрямок, у якому під землею пролягають комунікації його відомства.

Ми зауважили, що поруч із їхніми мережами також осідає бруківка.

“Тут, де зараз трошки просіла бруківочка, ми минулого року привезли машину піску і засипали. Навесні ми знову піднімемо бруківку і все полагодимо”, – переконує чоловік.

Чому ця проблема з року в рік утворюється на перехресті в центрі Луцька, комунальник не пояснює. Він припускає, що, можливо, існує якесь підмивання ґрунту, а може, земля просто втрамбувалася і зараз треба тільки підсипати і підрівняти…

Не поспішають пояснювати і працівники “Луцькводоканалу”, які приїхали на перехрестя одразу після своїх колег зі спецкомунтрансу. Вони швидко оглянули місце, перетелефонували до диспетчера і пообіцяли повернутися після обіду, аби виконати необхідні роботи.

“Це біля нашого колодязя. І ми в другій половині дня будемо там працювати. Будуть знімати шар трилінки, підсипати піском і наново вкладати бруківку. Робитимуть точково. Справа в тому, що великий провал стався біля нашого водопровідного колодязя, а поруч за метрів 5 є зливовий колодязь, і там теж є невеличкий провальчик. Але ми поки ліквідуємо свій”, – пояснює начальниця диспетчерської служби КП “Луцькводоканал” Наталія Гресик.

Із її слів, працівникам ще доведеться з’ясувати, чи провалля часом не утворилося внаслідок підмивання ґрунту і чи немає на цій ділянці прориву. Роботи обіцяють завершити до кінця дня, але гарантії, що ситуація на перехресті не повториться, ніхто дати не може.

Ніхто також не поспішає з’ясовувати, чи раптом ще десь під головною пішохідною вулицею міста не утворилися глибокі провалля, які невидимою загрозою можуть висіти над сотнями і тисячами перехожих у центрі Луцька.

 

Leave a Comment