Новини

Мало нам коронавірусу: в Україні виявили випадок свинячого грипу

У львів’янина виявили вірус свинячого грипу.

Про це розповіли на порталі Tvoemisto.

Головний епідеміолог Львівської області, директор Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко-Тимко, під час брифінгу розповіла журналістам, що у Львові виявили перший випадок зараження грипом А (H1N1). Львів’янин сам звернувся до лікарні з поганим самопочуттям, де лікарі діагностували у нього захворювання.

“На Львівщині лабораторно підтверджено лише два випадки грипу. Перший виявили на початку грудня минулого року, і це був грип типу В, а другий виявили нещодавно. Йдеться про вірус грипу А (H1N1) пандемічний. Львів’янин звернувся до 2-ї міської поліклініки. У нього був легкий перебіг хвороби, без госпіталізації” – сказала Наталія Іванченко-Тимко.

Медики, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Епідеміолог підкреслила, що загалом на Львівщині дуже хороша ситуація із захворюваністю на грип. За її словами, щотижня на грип перевіряють лише 10 осіб. З них 5 — пацієнти обласної інфекційної лікарні, а ще 5-пацієнти поліклініки Львова.

“Людей з клінічними “бурхливими” ознаками грипу поки не має. І оскільки симптоми будь-якого ГРВІ або грипу схожі на коронавірус, медики абсолютно всіх людей повинні обстежити. Спочатку на коронавірус, а якщо його виключають, тоді на грип” – додала Наталія Іванченко-Тимко.

 

Наталія Іванченко-Тимко, фото: Facebook

Leave a Comment