Новини

“Неправдива поведінка”: Facebook видалив в Україні десятки сторінок та акаунтів, пов’язаних із партією Порошенка

У грудні 2020 року Facebook в Україні видалив понад 30 сторінок та десятки облікових записів і груп, пов’язаних із партією “Європейська солідарність” Петра Порошенка, а також з громадськими організаціями. Йдеться про ГО “Справа громад” та ГО “Антикорупційний блокпост”.

Про це 12 січня повідомила соціальна мережа у своєму звіті.

Зазначається, що підставою для видалення профілів та акаунтів стала “скоординована неправдива (неаутентична) поведінка” та “скоординовані зусилля для маніпулювання публічними дебатами задля стратегічної мети, де фальшиві акаунти є основними для операції”.

“Ми видалили 27 облікових записів у Facebook, 37 сторінок, 21 групу та 13 облікових записів в Instagram, які порушили нашу політику проти скоординованої неправдивої поведінки. Це була внутрішня діяльність в Україні. Наше розслідування виявило зв’язок з особами, пов’язаними як з партією “Європейська солідарність”, так і з українською неурядовою організацією “Справа громад”, – йдеться у звіті Facebook.

У Facebook пояснили, що “люди, які стоять за цією активністю, використовували фейкові акаунти, щоб створити фіктивних осіб, уникнути нашого контролю, модерувати сторінки та писати в групах, названих за містами в Україні”.

Facebook в Україні видалив десятки профілів, пов'язаних із партією "Європейська солідарність"

Варто зазначити, що у “ЄС” рішення соціальної мережі наразі не прокоментували.

Усього в грудні у Facebook було видалено 1957 акаунтів, в  Instagram – 707, а також було видалено 156 сторінок і 727 груп, як зазначають у звіті це один із найбільших показників за останні три роки.

Leave a Comment