Новини

Зеленський запросив Ілона Маска в Житомир

Президент України Володимир Зеленський запросив до українського Музею космонавтики імені Сергія Корольова засновника компанії Space X Ілона Маска.

Своє запрошення глава держави опублікував в Twitter. Він додав твіт Маска від 11 липня 2020 року, в якому американець розповів про свою зустріч з родичами Корольова, – пише Обозреватель.

“Сьогодні день народження великого українського вченого, ракетного інженера і конструктора космічних кораблів – Сергія Корольова. Дійсно, він був одним з найкращих. Хочу запросити його давнього шанувальника Ілона Маска до України, подивитися Музей космонавтики Сергія Корольова”, – написав Зеленський.

Зеленський запросив Маска до Житомира

Корольов народився в 1907 році в Житомирі, в цьому ж місті розташований Музей космонавтики, який носить його ім’я. Сьогодні великому конструктору виповнилося б 114 років.

Російський “Роскосмос” в своєму Twitter також нагадав про день народження українського вченого. Під твітом Маск написав російською: “Він був чудовий”.

Роскосмос написав про день народження Корольова
Маск назвав Корольова чудовим

Користувачі нагадали американському підприємцю і “Роскосмосу”, що Корольов був українцем і попросили писати коментарі українською мовою.

Маску нагадали, що Корольов був українцем

Leave a Comment