Новини

“Дочка записала”: Розробник української COVID-вакцини зробив щеплення в США

Вчений детально описав процес вакцинації. Для цього йому не довелося навіть виходити зі свого авто. Чоловік відзначив, що за півгодини було щеплено близько сотні осіб.

Розробник української вакцини від коронавірусу Михайло Фаворов отримав COVID-щеплення в США. Вчений вакцинувався американським препаратом Moderna. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, – передає Кореспондент.

“Сьогодні вранці прищепився Модерною. Дочка записала мене на щеплення, що мені було не під силу, тому що всі телефони зайняті, а сайти падали вже в четвер, від перевантаження. Але Олені це вдалося!” – написав Фаворов.

За його словами, він навіть не виходив зі свого автомобіля. Для вакцинації громадянину слід пред’явити копію про запис на електронній пошті в телефоні і водійські права.

Фаворова вакцинували в його авто на великій парковці, обладнаній під три колони машин. Там є три пункти: для перевірки даних, відповідей на питання, підписання угоди і, власне, щеплення.

“Уколи роблять дівчатка-медсестри, регулюють потоки солдати. Усе побудовано за принципом майданчика сортування поранених!” – зазначив вчений.

Він розповів, що після щеплення слід провести в авто, не виїжджаючи, 15 хвилин. Якщо людина відчуває себе добре, то можна вирушати у своїх справах. Друге щеплення заплановане через 28 днів.

“За 30 хвилин через систему вакцинації пройшло 100 осіб!!! Америка!” – поділився Фаворов.

Американська компанія DiaPrep System Inc, яка належить Фаворову, спільно з Інститутом мікробіології і вірусології Національної академії наук займається розробкою української вакцини від COVID-19.

 Дочка записала : розробник української COVID-вакцини прищепився в США

Leave a Comment