Новини

Помер легендарний футболіст. ФОТО.

Як повідомляє сайт «Патріоти України», у Донецьку на 72-му році життя помер колишній футболіст «Шахтаря» Олександр Васін.

Про трагічну новину повідомив офіційний сайт донецького клубу, в складі якого нападник виступав з 1971-го по 1976 рік. За цей період Васін зіграв за «гірників» 169 матчів і забив 37 м’ячів, що є 35-м результатом серед усіх голеадорів в історії команди.

Разом з «Шахтарем» футболіст завоював «срібло» за підсумками чемпіонату СРСР 1975 року, а в 1976-му форвард дебютував у єврокубках. У розіграші Кубка УЄФА-1976/1977 «гірники» дійшли до 1/8 фіналу, де поступилися за сумою двох матчів титулованому італійському «Ювентусу».

І нехай в Турині донецький клуб був розгромлений (0:3), в повторному домашньому поєдинку все ж вдалося взяти мінімальний реванш (1:0) у майбутнього переможця турніру.

Матчі з туринцями стали для Васіна останніми в складі «Шахтаря». Після конфлікту з головним тренером «гірників» Володимиром Сальковим футболіст покинув команду, перейшовши в мінське «Динамо», де і завершив кар’єру в 29 років.

Leave a Comment