Волинь Новини

Продаж землі іноземцям: озвучили терміни проведення референдуму

Міністр аграрної політики Роман Лещенко прогнозує, що референдум щодо продажу землі сільськогосподарського призначення іноземцям буде проведено протягом найближчих трьох років.

Про це заявив в інтерв’ю виданню Rzeczpospolita.

Він нагадав, що зараз землі сільськогосподарського призначення зможуть купувати виключно фізичні особи, які є громадянами України.

“Про те, чи зможуть її купувати іноземці, буде вирішено в рамках референдуму, який відбудеться в найближчі три роки. Тому іноземні інвестори сьогодні зможуть лише як і раніше брати землю в довгострокову оренду”, – сказав Лещенко.

Він зазначив, що поки інвестори обережно дивляться в напрямку України, де триває боротьба за землю і немає стабільного законодавства у питанні ринку землі .

“Інвестори бояться, адже хочуть стабільності, щоб правова система захищала їхні інвестиції. Поки триває боротьба за реформу ринку землі, інвестори дуже обережно дивляться у напрямку України. Ми їх розуміємо, оскільки цей процес в нашій країні є складним і болісним”, – каже міністр.

За його словами, сьогодні в сільському господарстві України немає великої кількості польських інвесторів, проте є більше інвесторів з Німеччини на Нідерландів.

Leave a Comment