Вже не перший рік частка Волині переважає у загальнодержавних обсягах із виробництва кетчупу і томатних соусів, гірчиці, майонезу, соусів.
Про це повідомив AgroPortal.ua з посиланням на департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.
«Харчова промисловість є основною переробною ланкою агропромислового комплексу Волині. В області виробляється достатньо продовольства для забезпечення здорового харчування. Виробники харчових продуктів області вносять чималий внесок у виробництво промислової продукції в Україні», — зазначається в повідомленні.
У Департаменті агропромислового розвитку Волинської ОДА повідомляють, що індекс виробництва харчових продуктів, напоїв за січень-жовтень 2020 року у порівнянні з відповідним періодом до минулого року становив 99,3% (по Україні — 98,2%). За січень-жовтень 2020 року реалізовано продукції виробництва харчових продуктів, напоїв (у відпускних цінах без ПДВ і акцизу) на суму 6,5 млрд грн, що складає 25,9% у загальному обсязі реалізованої промислової продукції регіону.