Новини

У Польщі вагітна українка опинилася під двома скальпелями одночасно – “Оперували серце й приймали дитину”

У Польщі прооперували вагітну українку, яка опинилася під загрозою загибелі.

Про це повідомляє місцевий телеканал Polsat.

Як зазначається, операція ускладнювалася тим, що була подвійною – жінку одночасно оперували і кардіохірурги, і хірурги-гінекологи.

Повідомляється, що вагітну українку Надію Крилову відправили на огляд до лікаря в місті Руда Шльонська, оскільки вона погано почувалася.

На огляді стривожені лікарі виявили у жінки розшарування аорти. Її вирішили терміново госпіталізувати до центру хвороб серця.

Вирішувати, як діяти далі, потрібно було терміново, адже аорта могла луснути будь-якої миті. У такому б випадку не вдалося б врятувати ні жінку, ні дитину. Тому лікарі ухвалили рішення про подвійну операцію.

До лікарні невідкладно прибули кардіохірурги з сусіднього міста Забже. З моменту госпіталізації минуло лише дві години, як українка опинилася на операційному столі. Поки хірурги-гінекологи проводили кесарів розтин і приймали дитину, кардіохірурги зшивали хвору аорту. Операція тривала кілька годин.

Врешті-решт на світ з’явилася дівчинка, яку назвали Євою. Вага крихітки – 2,600 кг. Її мама також вижила і почувається добре, їх обох виписали з лікарні.

Leave a Comment