Волинь Новини

Стало відомо, хто не отримає пенсії в 2021 році

Згідно з рядом законів, прийнятих українським урядом, вже в 2021 році частина пенсіонерів залишиться без пенсійних виплат. Відомо, що всі громадяни, які не виконали вимоги щодо стажу, будуть працювати до 63 або навіть до 65 років.

Є ряд вимог до пенсіонерів і їх трудовому стажу, знаючи який можна розрахувати суму виплат:

  • Якщо у пенсіонера менш як 15 років стажу.

Пенсії за віком не буде взагалі. Єдиний вихід: докупити стаж, інакше в кращому випадку держава може видати допомогу малозабезпеченому.

  • Якщо у пенсіонера від 15 до 18 років стажу.

Пенсію можна буде отримати тільки через п’ять років, коли виповниться 65.

  • Якщо у пенсіонера є від 18 до 28 років стажу.

На виплату можна розраховувати тільки в 2024 році, коли виповниться 63 роки.

  • Якщо є від 28 років стажу.

В такому випадку можна розраховувати на пенсію в 60 років.

Крім того, вимоги щодо стажу, які описані вище, щорічно, до 2027-го, будуть збільшуватися на 12 місяців. Слід зазначити, що в Україні неофіційно працює кожен четвертий українець. Як розповіла старший науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень Лідія Ткаченко, найближчі кілька років підвищення вимог до стажу не торкнеться великої кількості українців.

Однак, переломним моментом стане 2023-й, тоді для виходу на пенсію в 60 років знадобиться вже 30 років стажу, а багато українців стільки заробити не встигли.

Нагадаємо, що експерти розповіли, як правильно вважати трудовий стаж українцям. На даний момент в цьому питанні фахівці посилаються на статтю 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

У законі фіксується, що при обчисленні пенсії кожному українцю будуть враховувати весь період страхового стажу з моменту 1 липня 2020 року.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики знову заговорили про накопичувальну систему пенсій. Відомо, що в уряді планують її запуск вже 2021 році, але не для всіх.

Leave a Comment