Новини

Зеленський запевнив, що січневий карантин буде м’якшим за торішній локадун

Президент Володимир Зеленський запевнив, що січневий карантин в Україні буде м’якшим порівняно з минулорічним весняним локдауном. Про це глава держави заявив під час планової селекторної наради за участю членів уряду та керівників силових відомств, повідомляє його прес-служба.

“Цей карантин пом’якшений і не такий жорсткий, як весняний локдаун. Він також є більш лояльним у порівнянні із тими заходами, які впроваджуються в інших країнах. Однак ми збиваємо відразу хвилю зростання кількості хворих після новорічних свят і паралельно прискорюємо отримання якісної зареєстрованої вакцини, схваленої ВООЗ”, – сказав Зеленський.

Своєю чергою, прем’єр-міністр Денис Шмигаль нагадав, що під час посилення карантинних заходів в країні працюватиме громадський транспорт, стратегічні підприємства, дитячі садки.

“Люди, які працюють у стратегічній інфраструктурі, повинні мати місце, де залишати дітей. Водночас дітей у садочках значно менше, ніж в інших навчальних закладах. Відсоток малюків, які хворіють, становить 1,6%, тому садки, скоріше, вирішують проблему, а не створюють її. І до цього прагне світова практика”, – сказав Шмигаль.

Президент переконався, що працюватиме інфраструктура, яка має критичне значення, магазини, що продають продукти харчування, засоби гігієни та побутову хімію.

І хоча розважальна інфраструктура і святкові ярмарки будуть закритими, кафе і ресторани працюватимуть на винос. МАФи і кіоски, який розташовані на відстані і не будуть створювати скупчення людей, теж зможуть надавати свої послуги.

Нагадаємо, в Україні опівночі 8 січня 2021 року набудуть чинності посилені карантинні норми, які діятимуть до 24 січня.

Leave a Comment