Волинь Новини

На Волині вивчають питання щодо будівництва заводу із переробки картоплі

Кооператив «Волинська картопля» вивчає питання будівництва заводу з переробки картоплі, окрім того, там розпочали активну роботу із розмноження сортів картоплі з високим вмістом крохмалю, щоб протягом декількох років створити сировинну промислову зону.

«Сподіваємося, що зміни до чинного законодавства України сприятимуть розвитку сільськогосподарської кооперації», – зазначають у департаменті агропромислового розвитку Волинської ОДА. Про це пише ІА ВолиньPost з посиланням на  AgroPortal.ua.

Наразі у Волинській області функціонує 13 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів із зареєстрованих 31. За видами діяльності вони багатофункціональні, надають послуги з обробітку землі, заготівлі молока, кормів, роботи млина та інші.

Зазначимо, що результаті роботи проекту технічної допомоги Європейського Союзу «Ключ до успіху. Покращення економічної ситуації в сільській місцевості Волинської області України і Брестської області Республіки Білорусь шляхом розвитку сільськогосподарської кооперації» в області у 2018 році створили два сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи: «Волинська картопля» та «Фундук Волині».

Leave a Comment