Новини

Заправляти до повного баку чи доливати по 5-10 літрів?

Заправляйте тільки повний бак! Регулярно доливайте по 5-10 літрів пального! Такі суперечливі поради часто дають автомобілісти зі стажем. Як же насправді правильно і найкраще для машини? Розберемось в цьому питанні!

Повний бак: лити чи не лити

Звикли на заправці озвучувати: “До повного” і без зайвих клопотів їздити, поки не засвітиться лампочка бензобаку? Мудрий підхід. Ось 3 причини, чому варто заправляти авто до повного баку:

  1. Менше ризиків для бензонасоса і мотора. Якщо бак заповнений паливом на третину чи менше, бензонасос втягує осад і повітря. Це небезпечно перегрівом і подальшою поломкою бензонасоса та мотора.
  2. Економія часу та грошей. Повний бак заощадить час, адже ви їдете на заправку всього один раз, а не катаєтесь постійно туди-сюди. Крім того, на дорогу до АЗС ви витрачаєте пальне. І витрата буде однакова, залиєте ви 10 літрів чи повний бак. Тому в довгостроковій перспективі заправка “до повного” заощаджує паливо.
  3. Мінімізуєте недолив палива. Кожна АЗС має право не доливати 50-100 мл палива. Тепер уявіть: ви заправляєте повний бак об’ємом 60 літрів, і вам не долили 50 мл. Катастрофа? Навряд чи. А тепер інша ситуація: ви заправляєте раз в 3-4 дні по 10 літрів і вам не доливають по 50 мл. За місяць вийде 0,5 літра. Висновок за вами.

Чи все так добре з заправкою “під зав’язку”? Не завжди. Перелите пальне може витікати через заливну горловину та просочуватись дренажними трубками. Далі – гірше. Паливо потрапляє на деталі ходової, проводки, нагрітої гальмівної системи та гарячого глушника.

Не дивуйтесь, якщо після залиття палива до самої горловини на панелі загориться “Check” і авто не заведеться.

Чи правильно доливати в бак по кілька літрів

Чи можна доливати в бак по пару літрів бензину?

Заправляти повний бак бажано, але не обов’язково. Ми розуміємо, що об’єм і вартість заправки визначає гаманець і баланс карти. І нічого страшного не станеться, якщо ви будете заправлятись по 10 літрів раз на тиждень.

Якщо ви боїтесь крадіжки пального з повного баку, є сенс заливати невелику кількість, але частіше.

Звідки ж взялась порада: “Заправляйте по 5-10 літрів, а не до повного”? Це звичка, яка прийшла з 90-тих. Під нею лише фінансове підґрунтя, технічного – немає.

То що ж робити: заправляти авто до повного баку чи доливати по 5-10 літрів? Орієнтуйтесь по ситуації та не впадайте в крайнощі.

Leave a Comment