Новини

Шмигаль розповів про “підпільну” вакцинацію від Covid-19

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив МОЗ та МВС перевірити інформацію, оприлюднену в ЗМІ, щодо можливої підпільної вакцинації препаратами невідомого походження.

Про це Денис Шмигаль написав у своєму Телеграм-каналі.

“Я є прихильником вакцинації. Згідно з планом, затвердженим МОЗ, першу партію вакцин отримають лікарі, що працюють на передовій боротьби з COVID-19. Сам буду вакцинуватися власним коштом у другу або третю чергу, коли офіційно зареєстрована вакцина надійде у клініки.”, – пояснив він.

За словами глави уряду Україна очікує першу партію вакцин — 1,9 млн доз від Sinovac Biotech. Наразі керівництво країни проводить перемовини з іншими світовими виробниками вакцин, які пройшли клінічні випробування. Шмигаль додав, що на цей момент жодна з вакцин не є сертифікованою в Україні.

Він також висловив сподівання, що жодна свідома людина не буде вакцинуватися препаратами невідомого походження. Шмигаль також закликав носити маску, мити руки та дотримуватись соціальної дистанції, щоб уберегтися від хвороби.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з’явилася інформація про те, що у Києві почалася підпільна VIP-вакцинація від коронавірусу чиновників і бізнесменів препаратом BioNTech і Pfizer. Начебто вона проходить під грифом секретності на базі однієї з приватних клінік

Leave a Comment