Новини

Юна амазонка покинула хлопця і університет, аби захистити Україну від орди Путіна

У мережі розповіли про те, як жінки-військові бачать війну своїми очима. Неймовірна історія від добровольців.

Про це пише Знай юа. 

Таким чином, повідомляється, що Галина Клемпоуз до поїздки на війну зустрічалася з хлопцем, який і стримував її весь цей час. Влітку 2014 її троюрідному братові відірвало ногу, а потім у серпні був парад «ув’язнених» у Донецьку. Тоді мама дівчини впізнала по телевізору їхнього земляка, А Галина почала переживати, і розуміти масштаби всього, що відбувається.

Вдома дівчина познайомилася з волонтерами, з якими потім почала свою співпрацю. У якийсь момент вона вирішила, що теж поїде, і зв’язалася з батальйоном з Рівного, які тоді перебували на охороні в Краматорську.

У червні 2016 дівчина приїхала на Світлодарську дугу, і там був хлопець Мирослав, який дуже сильно хворів. Галина привезла йому багато ліків.

Познайомилася з величезною кількістю людей, і стала свідком смерті свого товариша Василя.

З підписанням контракту вона тягнула до останнього, так як був студенткою денного курсу, але, в серпні все таки підписала.

Все було нормально до грудня, поки не загинуло п’ять хлопців. Галині довелося розпізнавати тіла в моргах.

З 54 бригади Військова перейшла в 46, де зайняла посаду гранатометника. Зараз вона звільнена в запас, всім каже, що “поки що”.

Психолог каже, що навіть мінімальне бажання повернутися назад-посттравматичний синдром, але Галина ж впевнена, що бажання обгрунтоване тим, що там її розуміють, і люди більш відкриті.

 

Leave a Comment