Новини

Як підвищене занепокоєння впливає на здоров’я

Іноді ми настільки переживаємо, що, самі того не усвідомлюючи, робимо собі гірше. Надмірне занепокоєння може негативно впливати на здоров’я. Про це повідомила спільнота “Психологічна підтримка” у Telegram.

Зазначається, що головна причина криється в такому явищі, як іпохондрія.

Іпохондрія, або надмірна тривога про здоров’я,  це тип тривожного розладу, який характеризується тим, що людина звертає особливу увагу на певні симптоми і потім інтерпретує їх як реальне захворювання, але часто ці симптоми є психогенними або надуманими. На жаль, наше підвищене занепокоєння згодом може реально негативно вплинути на здоров’я”, – йдеться у повідомленні. 

Щоб уникнути тривожного розладу, лікарі радять дотримуватися певних порад: 

1. Найголовніше – не шукайте пояснення своїх симптомів в інтернеті. 

2. Якщо лікар запевнив вас, що нема про що турбуватися, то не потрібно перебільшувати і шукати додаткові діагнози і спростовувати слова фахівця.

3. Не займайтеся самолікуванням.

Іпохондричний розлад дуже поширене під час пандемії коронавірусу. Оскільки це досить серйозне захворювання, занепокоєння спонукає нас шукати у себе помилкові симптоми й адаптувати їх під симптоми коронавірусу. Що більше людина відчуває тривогу з приводу свого стану, то більша ймовірність того, що помилкові симптоми перетворяться в ознаки реального захворювання, адже стрес, тривога, занепокоєння безпосередньо впливають на фізичний стан людини і на її імунітет.

Leave a Comment