Волинь Новини

Ігор Поліщук хоче зберегти дитячу залізницю

Минулоріч акціонерне товариство “Укрзалізниця” прийняло рішення про припинення діяльності дитячої залізниці у місті Луцьку. Це викликало стурбованість громади, адже не одне покоління приводило сюди своїх діток, щоб здійснити цікаву прогулянку дитячим потягом. Також тут малеча займалася у гуртках.
Тож міський голова Ігор Поліщук наголосив на необхідності та важливості збереження дитячої залізниці для громади. Щонайперше, було надіслано листи до “Укрзалізниці” щодо можливості збереження об’єкту чи передачу його у комунальну власність та висловлено готовність фінансування потреб дитячої залізниці (заробітні плати, комунальні послуги тощо).
АТ “Укрзалізниця” листом від 23.12.2020, у відповідь на останнє звернення, повідомила, що Комісія з непрофільних активів, яка діє при акціонерному товаристві, на даний час визначає спосіб (оренда, продаж або передача), у який Луцька міська рада може отримати у користування дитячу залізницю. Адже процедура розпорядження майном визначається відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету міністрів України. Цим документом визначається механізм списання майна, відчуження, передачі в користування, оренду, концесію майна, внесеного до статутного капіталу товариства або набутого товариством на законних підставах.
Міський голова Ігор Поліщук працює над тим, аби у найкоротший строк Комісія прийняла відповідне рішення.

Leave a Comment