Волинь Новини

Теракт у Луцьку: що нині із людьми, які були заручниками Кривоша

Люди, які стали заручниками Максима Кривоша, коли він захопив автобус у Луцьку, досі долають наслідки посттравматичного синдрому.

Про це повідомляє Суспільне. 

Від дня, коли Волинь і всю Україну сколихнула новина про захоплення автобуса із 13 заручниками в Луцьку, минуло майже пів року. Проте люди, яким довелося майже 13 годин перебувати в автобусі із озброєним чоловіком, досі не оговталися від стресу.

Кореспонденти Суспільного зв’язалися телефоном із шістьма звільненими заручниками. Спілкуватися та розповідати про ті події люди не хочуть. Долати наслідки посттравматичного синдрому заручникам допомагає луцький психолог Антоній Мельник.

“Це адекватний стан для їхньої ситуації. Вони не хочуть повертатися в ту тему, в ті події. Вони пройшли цей момент і дуже не хочуть згадувати ті 13 годин”, – каже лікар.

Зі слів психолога, нині він продовжує допомагати кільком заручникам і їхнім родинам. Дехто з них досі боїться сідати в автобуси та маршрутки.

Відмовився розповідати про події того дня і водій автобуса. Перевізниця Наталія Приходько телефоном сказала, що він і далі працює на рейсі “Берестечко-Краснилівка”.

Автобус, поки триває слідство, перебуває на території управління Служби безпеки України у Луцьку, розповіла речниця Іванна Поліщук. Побачити його журналістам не дозволили.

 

Leave a Comment