Новини

3 способи як доїхати до шиномонтажу з пробитим колесом і коли немає запаски

У кожного водія трапляються різні неприємності на дорозі і ніхто від них не застрахований. Припустимо, сталося цілих 2 проколи і запаска вже була використана. У місті проблем немає ніяких, ну а що робити тим, у кого сталася ця проблема на трасі? Як в цьому випадку доїхати до найближчого шиномонтажу?

Спосіб №1

Якщо прокол невеликий, а шиномонтаж відносно недалеко, то можна накачати колесо і їхати далі. Потім через кілька кілометрів, знову зупинитися і повторити цю процедуру.

Спосіб №2

Це народна порада, яка довела свою ефективність на практиці. Для цього нам потрібно викрутити ніпель, залити в колесо 2 літри звичайної води. Потім колесо потрібно розташувати проколом вниз і накачати його до 1,5 атмосфери. Далі починаємо неспішно їхати зі швидкістю не більше 25 км на годину. Проїхати за допомогою такого способу можна кілометрів 50-60, а можливо і більше.

В результаті дії відцентрової сили вся вода розтечеться по всій поверхні нашого колеса,. У підсумку ми отримаємо ефект, коли повітря буде ізольоване від місця проколу. Можливо і виглядає цей спосіб трохи фантастично, але він працює!

Спосіб №3

Для цього нам потрібно скористатися звичайним шурупом. Якщо місце проколу візуально не виявлено, то потрібно накачати колесо і поливати на нього воду. Після того, як прокол знайдений, потрібно взяти шуруп (можна викрутити з обшивки салону) і акуратно його вкрутити. В отвір.

Ефективність цього методу безпосередньо залежатиме від характеру пробою і його місця на колесі.

Саме цим способом я найчастіше і користуюся. Для цього у мене завжди в інструментах лежить невеликий пакетик з саморізами. Навіть якщо у мене і є запаска, то набагато простіше вкрутити саморіз і доїхати до найближчого шиномонтажу.

Leave a Comment