Новини

Зниклу правозахисницю знайшли вбитою

Два роки тому 1 січня у річці Кізка поблизу села Демидів на Київщині перехожий знайшов тіло жінки. Була вся закривавлена, роздягнена, лише в бюстгальтері.

Про це пише Gazeta.ua.

Це була правозахисниця 38-річна Ірина Ноздровська. Зникла, коли їхала додому з Києва в Демидів Вишгородського району. Експерти встановили, у жінки була перерізана сонна артерія й понад десяток колото-різаних ран на шиї. У ході слідства з’ясувалося: Ірина доїхала до Петрівців. Це поряд із Демидовим. Вийшла на зупинці і зв’язок обірвався.

Ірина Ноздровська останні два роки розслідувала справу вбивства молодшої сестри 26-річної Світлани Сапатинської. Її автомобілем Daewoo Lanos збив Дмитро Росошанський 30 вересня 2015-го. Був під дією наркотиків. У той час його дядько головував у Вишгородському районному суді. На час слідства Дмитро був під домашнім арештом. Ірина довела, що розслідування намагаються сфальсифікувати. Експертизу не провели належним чином, аналізи крові і сечі взяли в іншої людини. Домоглася, щоб Росошанського засудили на 7 років. Його дядька — звільнили. Захист подав апеляцію. Її розглядали напередодні зникнення Ірини.

8 січня затримали підозрюваного у вбивстві правозахисниці. Ним виявився тоді 64-річний Юрій Росошанський — батько Дмитра Росошанського.

Під час слідчого експерименту правоохоронці встановили подробиці злочину. За словами затриманого, він убив Ірину в розпал сварки на автобусній зупинці. Потім відтягнув тіло до річки, закривавлений одяг забрав і спалив вдома у грубці.

Із Іриною прощалися в Демидові 9 січня. У неї залишилися батьки та донька Анастасія.

Росошанський залишається під вартою. На одному із засідань у лютому цього року заявив, що його змусили взяти на себе провину начальник ГУ Нацполіції в Київській області Андрій Нєбитов і тодішній заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін. Суд у справі триває.

Leave a Comment