Новини

В Україні затвердили професійні стандарти для педагогів: що вимагатимуть від вчителів

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України затвердило професійні стандарти для педагогів.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства освіти і науки України на офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

“Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства затвердило професійний стандарт за професіями “Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти”, “Вчитель закладу загальної середньої освіти”, “Вчитель з початкової освіти (з дипломом молодшого спеціаліста)”. Професійний стандарт вчителя внесено до Реєстру професійних стандартів.”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, професійний стандарт втілює сучасний підхід до визначення переліку та опису загальних і професійних компетентностей вчителя.

“До загальних компетентностей увійшли громадянська, соціальна, культурна, лідерська та підприємницька. Документ також містить опис професійних компетентностей вчителя в розподілі за кваліфікаційними категоріями – спеціаліст, спеціаліст другої категорії, спеціаліст першої категорії, спеціаліст вищої категорії.”, – йдеться у повідомленні.

Leave a Comment