Важливо Новини

Вчителів зобов’язали власноруч виправляти у підручниках помилки

Українські педагоги власноруч заклеюватимуть у підручниках хімії резонансну інформацію про те, що харчова сода нібито лікує від раку.

Про це повідомляє видання ZN.UA з посиланням на лист Інституту модернізації змісту освіти, який розіслали по школах.

Зазначається, що видавництво “Грамота” підготувало спеціальну вклейку з новим текстом. Її рекомендують наклеїти на інформаційний блок про “цілющі властивості соди”.

Цікаво, що замість соди у підручнику з’являться дані про йодовану сіль.

“Просимо донести зазначену інформацію до відома вчителів і організувати заклеювання попереднього тексту задля використання в освітньому процесі оновленої версії сторінки 8 підручника Хімія. 9 клас”, – йдеться у листі

Схоже, вчителям хімії буде чим зайнятися під час канікул. Адже, якщо у школі кілька класів по 30-40 учнів, їм доведеться вирізати і вклеїти новий текст у близько сотні підручників.

Раніше повідомлялося, що в підручнику з хімії для 9-го класу автори радять лікувати рак за допомогою соди. В одному з параграфів сказано, що водний розчин соди слід пити для “профілактики і лікування онкозахворювань, пом’якшення кашлю при застуді” і при деяких інших хворобах. Такі рекомендації обурили громадськість.

У Міністерстві освіти України прокоментували скандальну пораду про “лікування” онкологічних захворювань харчовою содою, яку опублікували у підручнику з хімії для 9 класу. У МОН зазначили, що авторка Марія Савчин намагалася подати якомога більше інформації для учнів. Школярі повинні навчитися критично мислити та отримувати інформацію з різних ресурсів.

3 грудня Верховна Рада скерувала на доопрацювання законопроєкт №3900 про внесення змін до закону “Про освіту” щодо забезпечення якості навчальної літератури.

Leave a Comment