Волинь Новини

Повідомили, хто у Луцькраді очолив комісію з питань виявлення незаконного будівництва

Владислав Троць очолив комісію з питань виявлення та запобігання незаконного будівництва.

Про це повідомляє сайт Луцькради.

Відтепер до складу комісії входять:

  • Троць Владислав Ярославович – начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю, голова комісії.
  • Літвицький Сергій Ігорович – заступник начальника відділу державного архітектурно-будівельного контролю, секретар комісії.
  • Головій Тетяна Василівна – в.о. начальника відділ контролю за благоустроєм та санітарним станом міста департаменту муніципальної варти.
  • Загоруйко Олександр Сергійович – головний спеціаліст, юрист управління земельних ресурсів.
  • Хаймик Валентин Федорович – головний спеціаліст, юрист управління містобудування та архітектури.

Крім того, члени виконавчого комітету затвердили Порядок роботи комісії з питань виявлення та запобігання незаконного будівництва. Отож, членами комісії буде здійснюватись:

  • з’ясування вірогідність даних, наведених у повідомленні про початок виконання підготовчих робіт, повідомленні про початок виконання будівельних робіт, декларації про готовність об’єкта до експлуатації, протягом трьох місяців з дня подання зазначених документів;
  • виявлення фактів самочинного будівництва об’єктів;
  • розгляд звернень фізичних чи юридичних осіб про порушення суб’єктами містобудування вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності;
  • розгляд вимог правоохоронних органів про проведення перевірок про порушення суб’єктами містобудування вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності.

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що у березні 2020 року Кабінет Міністрів Кабмін ухвалив ряд постанов, які стосуються ліквідації ДАБІ та регіональної комісій з контролю за будівництвом. Натомість ухвалив постанови про створення трьох нових органів, які так і не запрацювали, але порядок проведення перевірок скасували.

“Фактично дев’ять місяців паралізовано контроль у сфері будівництва. Будуй що завгодно і ніхто не контролює цей процес. Ми неодноразово зверталися до органів державної влади, аби вирішити це питання, адже це приносить значну шкоду для розвитку міст. Тому наша комісія складатиме акти, аби у судовому порядку вирішувати питання незаконного будівництва,”- акцентував міський голова.

Leave a Comment