Волинь Новини

«Це дзвінок і Погуляйку, і Зеленському», – Бондар про висловлення недовіри

Відмова звітуватися про рік роботи та жахлива кадрова політика – це причини, через які волинські депутати проголосували за висловлення недовіри голові ОДА Юрію Погуляйку.

Про це депутат Волиньради, один з ініціаторів цього рішення Володимир Бондар розповів в ефірі програми «Відкрита влада» на телеканалі «Аверс».

«Проголосували представники усіх фракцій. Це, як на мене, дуже серйозний дзвінок і для голови, і для керівництва держави. Дзвінок про те, що з виконавчою владою, очевидно, щось не так», – сказав Володимир Бондар.

«Приводом послужило те, що виконавча влада, всупереч законодавству не вважала за необхідне звітувати перед обласною радою про виконання делегованих їй повноважень. Не прозвітувалися ні за 2019 рік, ні за 2020. Рада не має свого виконавчого органу і делегувала ці функції, згідно з законодавством, адміністрації. При цьому депутати не можуть дізнатися, чим же займається ця адміністрація. За законодавством, щонайменше раз на рік ОДА звітується про зроблене, а депутати оцінюють цей звіт. Ми ж тільки з чуток знаємо, як ці повноваження виконуються», – пояснив депутат.

Leave a Comment