Новини

Жінка з Західної України на потреби української армії передала 60 тисяч доларів

Як стало відомо, жінка анонімно пожертвувала 60 тисяч доларів на потреби української армії, заборонивши публікувати своє фото. Гроші вона передала відомому шоумену і волонтеру Сергію Притулі, який вже багато років допомагає Збройним силам України.

«Пані Наталія виявилася скромною та цікавою співрозмовницею. Вона випитувала про те, чого не вистачає українським військовим та просила скерувати гроші на найбільші потреби армії», – написав у Facebook Сергій Притула.

За його словами, це не просто найбільша пожертва, яку він отримував, але просто сума еквівалентна – 30% того, що він назбирав за весь час війни.

Отримані кошти відомий шоумен вирішив витратити на бойові квадрокоптери. Але найцікавішим є навіть не це, а те, як він описує саму зустріч із жінкою, яка принесла йому 60 тисяч доларів у сумочці:

“З пані Наталею ми зустрілись не одразу. Спочатку була довга переписка. Традиційно, посеред ночі, я відписував людям у приватних повідомленнях на своїй сторінці у ФБ. Серед сотень листів, перевірених тієї ночі, був один із текстом, який достатньо часто трапляється у ваших листах.

«Пане Сергій, чи можна було б якось зустрітися, хотіла б передати вам трохи грошей на Армію».

Звісно ж, подякував пані за небайдужість і запропонував скинути гроші на один з волонтерських рахунків, які одразу ж додав у переписку.

Минув тиждень. Чергова ніч, знову відписуюсь у приватних повідомленнях. Знову лист від пані Наталі, яка попросила про особисту зустріч, позаяк, сума достатньо велика і, трохи, лячно робити це через банк…

Ми шукали дати і «вікна» зручні для обох, в наші плани втручались форс-мажори, потім в мене почалась передвиборча кампанія, на неї наклались зйомки, які мусів в обов’язковому порядку відпрацювати до виборів.

Але пані Наталя була дуже наполегливою і, зрештою, в один чудовий день приїхала на знімальний майданчик.

Запросив гостю у гримерку, кава-чай. Редактори почекають.

Пані Наталя виявилась скромною та цікавою співрозмовницею. Про вік говорити не прийнято, але, підозрюю, трохи молодша за мою маму. Львів’янка, яка вже достатньо довго живе у столиці. Трохи розказала про себе, багато випитувала про потреби військових.

Під кінець розмови пані Наталя попросила скерувати її пожертву на якісь корисні придбання. Можливо, на потреби снайперів. Після цього вийняла з сумочки і поставила на стіл 60 000$.

Ні, я не помилився ні у кількості нулів, ні у валюті. 60 000$ !!!!!!

Це не просто найбільша пожертва, яку я, як волонтер, отримував за всі роки війни від жертводавців. Це не просто пожертва еквівалентна 30% від усіх коштів, які мною було зібрано за 11 місяців цього року.

Це ще й найкраща відповідь усім тим, хто ретранслює наративи російської пропаганди про те, що українці втомились від війни!” – зазначив Сергій Притула.

Leave a Comment