Новини

В Україні збільшили виплату пенсій наприкінці року

Як стало відомо, у грудні на пенсійні виплати направили на 0,2 млрд грн більше, ніж минулого місяця

Пенсійний фонд України завершив фінансування пенсій за місяць, направивши на них 39,8 млрд гривень. Про це повідомила пресслужба ПФУ в Фейсбук.

Зазначається, що в порівнянні з минулим місяцем на пенсійні виплати було направлено на 0,2 млрд грн більше. Сьогодні ж, 24 грудня, ПФУ перерахував пенсіонерам 2,9 млрд грн.

Також у Пенсійному фонді повідомили про проведення виплат пенсій у визначену кожному отримувачу дату в установленому порядку, а також продовження фінансування одноразової матеріальної допомоги в розмірі 8000 гривень.

Нагадаємо, нещодавно міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла, що в Україні у 2021 році пенсії зростатимуть за рахунок підвищення, індексації та кількох перерахунків. За її словами, пенсійні виплати зростатимуть у кілька етапів.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України схвалив рішення, яким передбачається спрощення процесу виплати пенсій та грошової допомоги. Відповідно до документа, гроші на рахунки одержувачів зараховуватиме безпосередньо Пенсійний фонд.

Leave a Comment