Новини

Помер відомий український журналіст та критик. ФОТО.

Як стало відомо, на 63 році життя помер перший професійний музичний критик доби незалежності, фаховий історик української популярної та молодіжної музики Олександр Євтушенко. Про його смерть повідомив письменник Анатолій Дністровий на своїй сторінці у Facebook.

“Не стало Олександра Євтушенка – першого професійного музичного критика доби незалежності, фахового історика української популярної та молодіжної музики останніх 30-ти років”, – йдеться у повідомленні.

Серед здобутків “архіваріуса”, як його назвав Анатолій Дністровський, написання книжок “Легенди химерного краю” та “Україна In Rock”. Євтушенко упродовж життя видав газету фестивалю “Червона Рута” та часопис “Галас”. До того ж він позиціонував себе як музичний журналіст та записував на CD рок.

Сам історик напередодні зробив заяву про багаторічну боротьбу із підступною хворобою, звертаючись за допомогою.

“Я вже кілька років хворію на енцефалопатію – досить небезпечну хворобу, пов’язану з кров’яним тиском та проблемами з вестибулярним апаратом. Ця хвороба виявилася досить підступною, оскільки зараз, в якийсь момент я почав відчувати якісь дивовижні і невідомі мені раніше приступи. Ці приступи завжди супроводжувалися болями в лівій частині тіла, а також в голові”, – пояснив музичний критик.

Leave a Comment