Новини

Показали найдорожчу рибу Польщі, яка вдвічі дешевша в Україні

Головною рибою Різдвяного столу є короп. Продавати його починають із середини грудня. Для нього виставляють спеціальні басейни. При купівлі рибу виловлюють і продають живою. Кілограм такої риби 120 гривень. В супермаркетах пропонують філе з коропа, яке обійдеться у 150-170 гривень. Причому філе лосося тут дешевше і коштує 130 грн.

Інформує Gazeta.ua.

“Поляки не уявляють різдвяного столу без коропа і готові потратити на нього будь- які гроші. Зазвичай готують 2-3 страви. Головна – короп у паніровці чи запечений з овочами. Родина мого чоловіка готує холодець з коропа. Кожна родина бере дві- три рибини. Також готують страви з пстронга, і оселедця. Є традиція також дарувати лусочки з різдвяного коропа, щоб були гроші у гаманці. Їх цілий рік носять у таємній кишені”, – розповідає Дарина Поляк, яка мешкає у Варшаві.

В Києві короп можна купити від 45 до 65 гривень за кілограм. Ціна залежить від величини та сорту риби. Найдорожчий дзеркальний короп, який не має луски.

“Взимку ціна на рибу невисока. Зараз немає заборони на вилов риби також є достатньо господарств, які розводять цю рибу в достатній кількості. Найвища ціна на рибу буде на початку весни, коли починається нерест. Торік у цей період кілограм коропа був по 80-90 гривень за кілограм”, – розповідє продавець риби Віктор Марцинюк.

Leave a Comment