Новини

Найбільші українські туроператори вказують свої ціни по-новому: що змінилося

В Україні десять найбільших туроператорів відтепер вказують ціни за свої тури у національній валюті – гривні. Таким чином вони виконали рекомендації АМКУ і формуватимуть ціни відповідно до курсу Нацбанку.

Про це повідомив керівник Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету Олексій Хмельницький, – ТСН.

З його слів, таке рішення ухвалили в інтересах туристів і завдяки цьому клієнти будуть наперед знати ціну за тур.

“Відтепер ви не побачите на сайтах туроператорів цін у валюті, курс якої нікому не відомий до моменту розрахунку за тур, як це було раніше. Тепер всі ціни зрозумілі наперед і не буде жодного “власного курсу валют”, який не відповідає жодному офіційному курсу. Все чесно”, – зазначив Хмельницький.

Він також наголосив, що це відповідальне рішення і воно показує, як бізнес може співпрацювати з АМКУ. Хмельницький зауважив, що чекає на такий кроку від решти туроператорів.

У коментарях Хмельницький пояснив, що відтепер туроператори не можуть встановлювати власний курс валют, його встановлює НБУ або банки, і наголосив, що в Україні всі розрахунки відбуваються у гривні. З його слів, встановлюючи свій курс, туроператори заробляють на цьому, а всі ризики перекладають на споживача.

“У разі бронювання за півроку або оплаті частинами – всі ризики можна передбачити у договорі між туроператором і споживачем. В тому числі і курсову різницю (все це прекрасно знають туроператори). Гривня може не тільки впасти, а і бути стабільною або і взагалі укріпитися(як це було не так давно). І я не чув, що різницю повертали споживачу”, – додав він.

Leave a Comment