Волинь Новини

За п’янку після аварії у Рожищі чоловіка оштрафували на понад 20 тисяч гривень

Суддя Рожищенського районного суду Іван Сіліч розглянув матеріали, які надійшли від Рожищенського відділення поліції, про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, що працює на підприємстві «Цунамі». Він скоїв аварію, залишив місце пригоди та вживав після того алкоголь.

Про це йдеться у постанові суду від 17 грудня, – Район Рожище. 

Чоловік 9 листопада о 12:00, керуючи автомобілем марки «ВАЗ 210700-20», в місті Рожище по вулиці Шевченка, 4д, здійснюючи рух заднім ходом не звернувся за допомогою до інших осіб при цьому здійснив зіткнення з іншим транспортним засобом «Reno Clio».

Внаслідок цього автомобілі зазнали механічних пошкоджень. Разом з тим, після вчинення зіткнення водій залишив місце пригоди.

Згодом він випив літру пива, тобто вживав алкоголь після дорожньо-транспортної пригоди з його участю, до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного сп’яніння.

У судовому засіданні чоловік вину у вчиненні правопорушень визнав. Разом з тим, зазначив, що працівники поліції при складанні протоколів не роз’яснили йому права та обов’язки.

Суддя постановив визнати водія винним у вчиненні правопорушень, передбачених частиною 4 статті 130, статтями 124 та 122-4 Адміністративного кодексу, наклавши 20 400 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки.

Також він заплатить в дохід держави 420 гривень судового збору.

Leave a Comment