Новини

Обличчя молодої українки понівечила хвороба, люди приголомшили жорстокістю: “Натягни пакет на голову”

Люди з нетиповою зовнішністю стикаються з образами з боку оточуючих і намагаються бути непомітними.

Про це розповіли в сюжеті “DW Українською” на сторінці в соцмережі Facebook, – Знай юа.

Повідомляється, що українці з нетиповою зовнішністю постійно стикаються з незаможністю з боку оточуючих. Дуже часто інтерес людей переростає в глузування і агресію, тому вони намагаються бути непомітними і рідко виходять з дому.

Українка Варвара все життя страждає від вродженої артеріовенозної мальформації. В результаті захворювання її зовнішність дуже змінилася, проте оточуючі замість розуміння часто переходять до образ.

 

“Нічого нового я про себе вже почути не можу, оскільки чула багато всього і багато разів. З останнього – надіти на голову пакет перед виходом з дому” – розповіла Варвара.

 

 

Варвара, кадр з сюжету: Facebook

Варвара, кадр з сюжету: Facebook
Варвара, кадр із сюжету DW: Facebook

Подібна ситуація склалася і з Іваном, який з 12 років страждає від синдрому Туретта і не здатний контролювати тремор в тілі. Через це у чоловіка були проблеми з дітьми в школі, а в дорослому віці він довгий час не міг знайти роботу. Іван навіть написав книгу про щоденні переживання людей з нетиповою зовнішністю.

 

“Всім здається, що цієї проблеми немає, оскільки большіінство таких людей ховається. Вони сидять вдома, як і герої моєї книги, вони вибирають бути непомітними, вони хочуть сховатися від світу, оскільки їм так легше ” – розповів Іван.

 

 

Іван, кадр із сюжету: Facebook

Іван, кадр із сюжету: Facebook
Іван, кадр із сюжету: Facebook

 

В даний момент в Україні більше 2,5 мільйонів людей з інвалідністю, проте більшість з них намагається не виходити на вулицю через нерозуміння з боку оточення.чих. У зв’язку з цим Іван, Варвара та інші подібні люди хочуть донести лише українцям одну думку — кожен має право на любов, повагу і повноцінне життя.

Leave a Comment